Tuoteuutuus ammattilaisille: Green Drain Professional -hajulukko

Mistä viemärin haju johtuu?

Novosan on Suomen ainoa julkisiin vessoihin – aina suunnittelusta elinkaaren aikana tarvittaviin tuotteisiin ja palveluihin – erikoistunut yritys ja vessa-asiantuntijoiden työpaikka on kirjaimellisesti vessa. Olemme kiertäneet vajaat 14 vuotta julkisia WC-tiloja, etsineet ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin ja ratkoneet tuhansia kiinteistöjen näihin tiloihin liittyviä ongelmia. Usein nämä ongelmat liittyvät tiloihin muodostuviin hajuhaittoihin, jotka ovat luonnollisesti epämiellyttäviä. Ongelma voi olla kestänyt kauan ja kiinteistöjen saama palaute kiusallista, mutta ratkaisu saattaa olla hyvinkin helposti löydettävissä – useissa tapauksissa ongelma johtuu lattiakaivosta.

Kuivunut ja toimimaton lattiakaivo ongelman juurisyy

Likainen, viallinen tai kuivunut lattiakaivon vesilukko on usein syynä viemäristä nousevaan ikävään hajuun. Vesilukolliset lattiakaivot toimivat parhaiten kohteissa, joissa vettä käytetään päivittäin, eikä lattiakaivo pääse kuivumaan. Vesi pääsee haihtumaan perinteisistä lattiakaivoista ja nämä kuivuvat luonnollisesti, jos ne ovat pitkään käyttämättä. Useissa tilanteissa veden kaataminen lattiakaivoon auttaa, mutta aina syy hajuhaittoihin ei johdu lattiakaivon kuivumisesta, vaan voi olla, että itse lattiakaivon kansi ei istu tiiviisti lattiakaivoon tai se on pois paikoiltaan. Näin hajut ja viemärikaasut kulkeutuvat tilan sisäilmaan. Nyt meillä on tarjota ammattilaisille tähän ongelmaan entistä tehokkaampi ratkaisu, Green Drain Professional – lattiakaivon hajulukko.

Green Drain Professional on tiivis ja tehokas ratkaisu

Novosanilla on näiden lattiakaivoihin liittyvien ongelmien ratkomiseksi etsitty pitkään yksinkertaista ja tehokasta ratkaisua, jolla voidaan auttaa kiinteistöalan ammattilaisia heidän päivittäisessä työssään. Nyt Novosan tuo markkinoille Green Drain Professional -hajulukot kuudessa eri koossa. Hajulukot soveltuvat käytettäviksi lattiakaivojen lisäksi esimerkiksi muissa putkissa, kuten hormeissa sekä viemäri- ja ilmausputkissa. Green Drain sopii käytettäväksi kuten takaiskuventtiili ja käyttökohteet ovat lähes rajattomat. Tämänhetkisestä valikoimasta löytyy ratkaisut putkille ja kaivoille, joiden halkaisija on 38–135 mm.

Green Drain estää viemärin hajun, bakteerien ja virusten, hyönteisten ja terveydelle haitallisten kaasujen, kuten radonin*, kulkeutumisen tilaan.

Parempaa sisäilmaa vaivattomalla ratkaisulla

Green Drain on vaivaton, toimintavarma ja erittäin helposti ilman erillisiä työkaluja asennettava hajulukko. Hajulukon ilmatiivis silikonikalvo aukeaa veden tai ilman paineesta ja sulkeutuu, kun veden- tai ilmantulo lakkaa ja mahdollistaa näin virtauksen vain yhteen suuntaan. Tyypillisin käyttökohde hajulukolle ovat lattiakaivot, joissa se antaa veden virrata vapaasti lattiakaivon läpi, mutta ei päästä ilmaa lattiakaivosta toiseen suuntaan. Näin hajut pysyvät siellä missä pitääkin, eli viemärissä, eivätkä pääse kuormittamaan sisäilmaa. Green Drain estää viemärikatkun, bakteerien ja virusten, hyönteisten ja terveydelle haitallisten kaasujen, kuten radonin*, kulkeutumisen tilaan. Rakenteensa ja toimintaperiaatteensa vuoksi Green Drain soveltuu myös hyvin kohteisiin, joiden käyttöaste on vähäinen.

Tuotteen tyypillisiä käyttökohteita:

 • Koulut
 • Ravintolat
 • Hotellit
 • Sosiaali- ja terveysalan kiinteistöt
 • Kauppakeskukset
 • Huoltoasemat
 • Laivat
 • Toimistokiinteistöt
 • Logistiikkakeskukset
 • Asuinkiinteistöt

Green Drain Professional pähkinänkuoressa:

 • Parantaa sisäilman laatua
 • Estää taudinaiheuttajien leviämisen viemäreistä hengitysilmaan
 • Ei vaikuta läpivirtausvolyymiin tai -nopeuteen
 • Helppo puhdistaa
 • Helppo asentaa, irrottaa ja huoltaa
 • Toimii takaiskuventtiilin lailla ja estää tehokkaasti takaisinvirtauksen
 • CE-sertifioitu ja laajasti testattu

Koot / mallit

*Radonkaasu
Radon on hajuton, väritön, mauton ja vaikeasti havaittava kaasu. Se ei aiheuta heti oireita, mutta pitkällä aikavälillä Radonille altistuminen lisää keuhkosyövän riskiä. Radon kulkeutuu maaperästä sisätiloihin rakenteiden raoista kuten lattian halkeamien, liitosten, läpivientien tai lattiakaivojen kautta. Sisäilman radonpitoisuuden voi tarkistaa vain mittaamalla – vanhan asunnon radonpitoisuuden vuosikeskiarvo ei saisi ylittää 300 Bq/m3. Uusissa rakennuksissa raja on 200 Bq/m3. Lähde: Sisäilman epäpuhtaudet ja hajut – Hengitysliitto.

Kuinka Green Drain Professional -hajulukko toimii? Katso video.

Avainsanathajulukko, hajulukko lattiakaivoon, poistaa viemärin hajut, saniteettitilat, WC-tila