VM Karting Centerin uudet WC-tilat – designed by Novosan

Kuvat ennen ja jälkeen – VM Karting Centerin uudet WC-tilat

VM Karting Center on sisäkarting-keskus, jossa on Pohjoismaiden suurin ja vauhdikkain sisärata. Aika ja kova kulutus oli jättänyt jälkensä monta vuotta asiakkaiden käytössä toimineisiin WC-tiloihin. Suunnittelutyön lähtökohtana oli tehdä toimivat ja käyttäjäystävälliset WC-tilat sekä tuoda yrityksen brändi-ilme aulasta ja asiakastiloista myös vessoihin. Katso ennen jälkeen kuvat huikeasta muutoksesta.

”VM Karting Centerin toimitilojen sisustuksessa näkyy vauhti ja viihtyminen. Halusimme, että myös WC-tilat jäävät asiakkaan mieleen positiivisesti. Muutoksessa otettiin huomioon tilojen toimivuus sekä visuaalisuus. Viemäröintien tai ilmastointiputkien paikkaa ei lähdetty muuttamaan, vaan nykyiset viemäröinnit hyödynnettiin ja putket otettiin osaksi visuaalista ilmettä. Ne maalattiin punaisiksi erottumaan seinäpinnasta ja sopivat ilmeeseen loistavasti” kertoo sisustusarkkitehti Julia Kuhanen.

”WC-tilojen uudistus kannattaa suunnitella huolellisesti, sillä se on yleensä vaativa remontti. Asiakasvessojen ulkonäön ja materiaalien kestettävä aikaa sekä jokapäiväistä käyttöä. Asiakasvirrat ja hetkittäiset ruuhkapiikit WC-tiloissa näyttävät, miten tila toimii kun kävijöitä on paljon” suunnittelija Sanna Lahtivesi täydentää.


Vanhat WC-tilat kokivat täydellisen muutoksen – nämä näyttävät ja toimivat vessat muistetaan.


Allastason yläpuolelle sijoitettu visiirin muotoiseksi muotoiltu peili on valaistu takaa led-valoilla. Väreissä ja materiaaleissa toistuvat musta, valkoinen ja punainen. 

WC-tiloissa toimivuus ja siivottavuus ovat kaiken keskiössä – kaikki kalusteet on nostettu ylös lattiatasosta helpottamaan siivousta.


Vanha allaskaluste vaihtui käytännöllisempään ja hanan tilalla on nyt kosketusvapaa Conti+ Ultra -hana. Esteettömään WC-tilaan sijoitettiin myös Timkid-lastenhoitopöytä, BlackSatino -naulakot ja roskakorit.

Vessa kuin vessa. Me suunnittelemme.

Suunnittelemme WC-tilat täysin asiakkaan toiveiden mukaisesti. Asiakas määrittää projektin suuntaviivat – Novosan toteuttaa oman osuutensa. Yhtälailla kuin tilojen toimivaan valaistukseen ja akustiikkaan tarvitaan erityisosaamista – WC-tilat eivät ole poikkeus. Novosan toimii usein myös arkkitehtien ja suunnittelijoiden aisaparina tuomalla erityisosaamisensa mukaan projekteihin.

Teemme sinulle kattavan ja havainnollistavan WC-tilasuunnitelman.
Novosan WC-suunnitelma on kokonaisuus, sisältäen:

  • Toiminnallisen pohjapiirustuksen kalusteluetteloineen
  • Purkusuunnitelman (tarvittaessa)
  • Sähköpistekaavion
  • Alakatto- ja valaistussuunnitelman
  • Lattiakaavion
  • Seinäprojektiot ja kalustekuvat
  • Väri- ja materiaalisuunnitelman
  • 3D-visualisoinnit

Hyvin suunnitellulla, hyvällä ja turvallisella vessakokemuksella on iso merkitys myös liiketoiminnalle. Jos kaipaat apua parempien ja toimivampien WC-tilojen suunnitteluun ja toteutukseen, ota yhteyttä Novosanin suunnittelutiimiin, vaikka heti.

Tutustu myös Novosan huolenpitosopimukseen ja huoltopalveluihin.

Avainsanatasiakas wc, asiakasvessa, design wc, esteetön wc, saniteettitilat, vessa suunnittelu, WC tilojen suunnittelu