Meille laadukas tarkoittaa kestävää, toimivaa, esteettistä ja turvallista - ympäristöystävällisesti

Novosan BlackSatino-tuoteperhe. Tuotekuvassa: mustia ja valkoisia roskakoreja, valkoinen saippua-annostelija ja pieni roskakori. Etualalla on kaksi mustaa ja yksi valkoinen vessan harja.

Vastuullisuus meillä Novosanilla näkyy paitsi WC-suunnittelussa ja valikoimamme saniteettituotteissa myös yhteistyöhön valikoituneissa kumppaneissa. WC-tilasuunnittelussa suosimme ekologisia ja kestäviä materiaaleja ja tuotteita; satsaamme sekä toimivuuteen että tunnelmaan. Tarkan suunnittelutyön lopputulokseksi syntyy aikaa ja kulutusta kestävä WC-tila ympäristöarvot huomioiden.

Mikä on – Cradle to Cradle Certified®?

  • Cradle to Cradle Certified® on maailman tunnetuin ja arvostetuin sertifikaatti kiertotalouden periaatteiden mukaisesti suunnitteluille, valmistetuille ja kierrätettäville tuotteille.
  • Sertifiointi antaa varmuuden tuotteen loputtomasta kierrosta puhtaasti – kaikki osatekijät voidaan kierrättää turvallisesti ja luontoystävällisesti.
  • Cradle to Cradle™ -sertifikaatti takaa turvallisen ja puhtaan materiaalikierron ympäristön kantokyvyn rajoissa.

Cradle to Cradle™ -sertifikaatti on myönnetty valikoimamme BlackSatino-tuoteperheen annostelijoille, pehmopapereille, tuoksuille ja saippuoille. Julkisiin WC-tiloihin sopivat tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista käyttäen sataprosenttisen vihreää energiaa. Palkittu BlackSatino on kestävän suunnittelun edelläkävijä ja maailman ympäristöystävällisin tuoteperhe saniteettialalla.

BlackSatino-pehmopaperit

BlackSatino-pehmopaperituotteet edustavat ehdotonta kehityksen kärkeä maailman pehmopaperimarkkinoilla. Pehmopapereiden valmistuksessa ei kaadeta puita – kaikki pehmopaperit valmistetaan hiilineutraalisti kierrättämällä.

Cradle to Cradle™ -sertifioidut Novosan-pehmopaperituotteet pitävät sisällään käsipyyhepaperit, WC-paperit ja WC-paperit järjestelmärullille. BlackSatinon pehmopaperit ovat vahvoja, pehmeitä ja hyvin suunniteltuja – V-taitoksella valmistettu paperi tulee ulos annostelijasta yksi kerrallaan, mikä säästää paperinkulutusta vessassa. BlackSatinon WC-paperi taas liukenee vessaa huuhdellessa erittäin hyvin veteen eikä aiheuta ikäviä viemäritukoksia.

Novosan BlackSatino-annostelija. Valkoinen saippua-annostelija wc-tilaan. Kuvassa logoT. C02 neutral, kierrätettävä ja Cradle to Cradle.

BlackSatino-annostelijat

Hiilineutraalit BlackSatino-annostelijat edustavat modernia ja kompaktia muotoilua, sekä istuvat kauniisti asiakas-WC:hen tai henkilökunnan saniteettitilaan. Tuoteryhmään kuuluvat erilaiset käsipyyhepaperi- WC-paperi- ja järjestelmärulla-annostelijat. BlackSatinon saippua- ja käsidesiannostelijaa on helppo käyttää ja täyttää. Näissä annostelijoissa yhdistyy WC-tiloissa toimiva muotoilu, taloudellisuus sekä ympäristöystävällisyys.

Novosan BlackSatino-annostelija. Musta saippua-annostelija wc-tilaan. Kuvassa logoT. C02 neutral, kierrätettävä ja Cradle to Cradle.

Mitä on – TÜV-testaus ja GS-sertifikaatti?

Timkid-lastenkalusteiden GS-sertifikaatti ja TÜV-testi korostavat huonekalujen kestävyyttä ja turvallisuutta. Nämä tukevat ja iloisen värikkäät tuotteet sopivat hyvin päiväkoteihin, sairaaloihin ja julkisten tilojen leikkipaikkoihin.

Timkid-lastenhoitopöydät ovat turvallinen ja kestävä vaihtoehto – kaikki pöydät ovat TÜV-testattuja ja GS-sertifioituja Saksassa (turvallisuus- ja laatutestaus).

Hoitopöytä vaatii vain vähän tilaa avattavan hoitotason ansiosta, mutta tarjoaa silti suuren pinta-alan vauvan hoitamiseen. Valmistusmateriaalina hoitopöydissä on laadukas ja hygieeninen – korkeapainelaminaatilla pinnoitettu ja taivutettu puu.

Timkid-mallistostamme löydät myös muunneltavat ja akustiset lasten huonekalut sekä ergonomiset pienten lasten leikki- ja työpöydät. Valmistusmateriaaleina lastenkalusteissa on käytetty villahuopaa ja korkeapainelaminaatilla pinnoitettua vaneria.

Laatuvaatimuksena erinomaisuus ja veden sekä energian säästö

Sertifioitujen tuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyvät ekologiset ja vettä säästävät tuotteet. Novosanin vedensäästöratkaisut koostuvat useista vettä säästävistä tuotekokokonaisuuksista: hanoista, urinaaleista ja suihkukahvoista.

Conti+ ultra GM10 -hanan modulaarisuus mahdollistaa eri osien valinnan kohteen tarpeiden mukaan. Perusverkkovirran ja akun lisäksi hanaan on saatavilla myös aurinkopaneeli- tai turbiinivaihtoehdot, jotka keräävät virran joko vedenvirtauksesta tai tilan valaistuksesta säästäen näin energiaa. Automaattiseen hanaan voi määrittää vedenvirtauksen (pore, spray vai laminaari) – suutinvalinnalla voit siis säästää vettä.

Miesten vessan vesilaskua voi vähentää vedettömillä Urimat-pisuaareilla – yksi Urimat säästää vettä keskimäärin 100 000 litraa vuodessa. Niin pisuaarien kuin koko WC-tilan siivoukseen sopii kaveriksi mikrobiologinen vaihtoehto – ympäristöystävällinen, ph-neutraali MB ActiveCleaner -pesuaine, joka ei sisällä vaarallisia kemikaaleja.

Tutustu valikoimaamme sekä sertifikaatteihin ja hyödynnä niitä suunnittelutyössä tai suoraan asiakasvessasi tuotteissa – vessoilla on väliä! 

Avainsanatasiakas wc, asiakasvessa, julkinen wc, WC asiakaskokemus, WC tilasuunnittelu