Novosan tietää, miten onnistunut WC suunnitellaan


Kohteessa haluttiin säilyttää nykyiset kalusteet, samoin lattia (paitsi WC-tilan).
Kalustelisäyksinä mm. Novosan TAVI-leikkipöytä lapsille.

Julkinen WC – pakollisen pahan sijaan paikan valtti

Jos WC on erityisen onnistunut kokonaisuus, voi se sinetöidä päätöksen tulla ruokaostoksille juuri kyseiseen kauppaan. Oikein mallikkaiden ja mieleenpainuvien projektien osalta, ruokakaupan WC:llä voi päästä jopa ylistävien kiitosten ja ilahtuneiden keskustelujen keskiöön. Näin tapahtui esimerkiksi eräässä Prismassa sen jälkeen, kun ruokakaupan kiinteistöön oli toteutettu juuri tällainen; erityisen onnistunut WC-tilojen päivitys. Tuossa kaupassa nimittäin remontoitiin WC, jossa oli lapsille paitsi oma pieni WC- pönttönsä myös oma, pienikokoinen ovensa vanhempien WC:n yhteydessä. Remontin jälkeen hämmentävän moni perhe kiitteli, että kyseiseen ruokakauppaan olikin päädytty ostoksille lasten ehdottomasta vaatimuksesta, WC:n ansiosta.

Suomalaisessa, vessojen suunnitteluun erikoistuneessa Novosanissa, tiedetään onnistuneen WC-kokonaisuuden voima. Vuosien kokemuksella yrityksessä ollaan tietoisia myös niistä lainalaisuuksista, jotka onnistuneeseen suunnittelutyöhön sekä lopputulokseen johdattelevat. Vessalla on väliä – sekä asiakkaan, että WC:n puhtaanapidosta vastaavan, tyytyväisen työntekijän näkökulmasta.


Parhaimmillaan vessareissulta lähtee takaisin ostoksille tyytyväinen kävijä. 

Suunnitellaanko yhdessä erityisen upea WC?

Novosan toimii projekteissa usein arkkitehtien aisaparina. Osaaminen WC-tilojen suunnittelussa pureutuu Novosanissa niin pieniin yksityiskohtiin kuin suuriin linjoihin. Ennen kaikkea projekteissa toimitaan WC-tilojen johtavana asiantuntijana ja tukena itse suunnitteluprosessissa. Kun jokin asia on intohimo, se heijastuu tulokseen ja intohimolla tehdyissä projekteissa lopputulos on usein aivan erityisen hyvä. WC:t ovat Novosanissa intohimo.

Novosanin tiimin pöydällä kaikki lähtee liikkeelle koko asiakaspolun läpikäymisestä WC:n osalta. Usein ”pienet” yksityiskohdat nousevat keskiöön onnistuneissa kokonaisuuksissa – juuri ne, joilla ei ajateltu olevan niin suurta väliä. Sitten näistä pienistä asioista tulee käytännön elämässä mullistavan suuria – sekä silloin, kun ne on huomioitu kuin myös silloin, kun niitä ei olla osattu suunnitellessa ottaa huomioon.

”Toisinaan inva-vessoissa vaikkapa WC-paperi on sijoitettu aivan tilan toiseen reunaan ja altaan vieressä on poljinroskis. Joskus taas yleisissä vessoissa käsien pyyhkimistä varten joutuu altaalta kävelemään useamman askeleen ja samalla märistä käsistä tippuu vettä lattialle. Kun tämä toistuu uudelleen ja uudelleen, on jo muutaman kävijän jälkeen lammikko lattialla, josta ihmiset liukastelevat yli kuraa kengissään”, sisustusarkkitehti Julia Kuhanen Novosanilta kuvailee.

Novosan 3D-mallinnus. Esteetön WC-tila. WC:n ovessa on musta vaakasuora tukikahva. Seinällä on peilikaappi, jonka alle on sijoitettu hana ja pesuallas. Altaan vieressä on myös bidee-suihku. Vastakkaisella seinällä on seinäkiinnitteinen lastenhoitopöytä.
Esteettömän WC:n suunnittelussa on tärkeä huomioida eritavoin liikkuvat ja toimivat käyttäjät.

Miten WC-projektiin sitten käydään teillä käsiksi, jotta lopputulos on erityisen onnistunut?

”Me haastattelemme aina WC:stä vastaavan henkilön ja käymme heidän odotuksensa läpi. Jos kohteena on vaikkapa iso kauppakeskus, siivouksen tulee sujua mutkattomasti. Jos lattia tulee pestä letkulla, eivät vaikkapa puukalusteet voi olla lattiaan asti, jotta päivittäiset vesisuihkut eivät haperra niitä. Pohdimme huolella myös esimerkiksi ovien aukeamissuunnat ja pyrimme hälyisessä paikassa siihen, että WC:n äänimaailma on rauhoittava. Parhaimmillaan vessareissulta lähtee takaisin ostoksille tyytyväinen kävijä, joka tuntee tulleensa kauniisti huomioiduksi. Yllättävän usein WC voi olla ratkaiseva tekijä hyvässä asiakaskokemuksessa”, Novosanin projektimyynnistä vastaava Sanna Lahtivesi summaa.

Miten teillä pyyhkii? Testaa – kokemuksemme mukaan parhaat oivallukset syntyvät vessassa.
Haluatko tietää meistä lisää? Ota yhteyttä. Novosan – ensiluokkaisten vessojen suunnittelu, toteutus ja ylläpito.
Avainsanatasiakasvessa, esteetön wc, julkinen tila, saniteettitila, suunnittelu, wc, WC asiakaskokemus