Novosan, VM Karting Center. WC-tilassa on mustavalkoiset allaskalusteet, Conti+ ultra-hanat, yksi pyöreä peili ja kaksi valkoista saippua-annostelijaa.
Novosan, VM Karting Center, miesten vessa
Mustavalkoisessa WC-tilassa on taustalla kaksi eriötä. Vastakkaisilla seinillä näkyy kaksi allaskalustetta ja niiden yläpuolella on kaarevat peilit. Altaiden viereen, seiniin on kiinnitetty saippua-annostelijat ja vaatekoukut.
Mustavalkoisessa WC-tilassa on taustalla kaksi eriötä ja WC-pönttöä. Eröiden ovet ovat auki. Vastakkaisilla seinillä näkyy kaksi allaskalustetta ja niiden yläpuolella on kaarevat peilit. Altaiden viereen, seiniin on kiinnitetty saippua-annostelijat ja vaatekoukut. Punaiset ovenkarmit reunustavat kuvaa.
Novosan, VM Karting Centerin WC-tila. Mustavalkoisessa WC-tilassa on Conti+ ultra - hana ja valkoinen lavuaari, jonka yläpuolella on kaareva peili. Seinään on myös kiinnitetty saippua-annostelija ja vaatekoukku.
Novosan, VM Karting Center, esteetön WC-tila

VM Karting Centerin uudet WC-tilat ovat tyylilleen uskolliset

Brändätty vessa – VM Karting Centerin uudet WC-tilat ovat tyylilleen uskolliset

VM Karting Center on sisäkarting-keskus, jossa on Pohjoismaiden suurin ja vauhdikkain sisärata. Aika ja kova kulutus oli jättänyt jälkensä monta vuotta asiakkaiden käytössä toimineisiin WC-tiloihin. Suunnittelutyön lähtökohtana oli tehdä toimivat ja käyttäjäystävälliset WC-tilat sekä tuoda yrityksen brändi-ilme aulasta ja asiakastiloista myös vessoihin. Lopputuloksena syntyi mieleenpainuva ja visuaalisesti näyttävä kokonaisuus. Toimitilojen tunnelma ei jää puolitiehen vaan jatkuu viimeiselle stopille – pisuaareille asti.

WC-tilojen suunnittelussa otettiin huomioon vessan kaikki käyttäjät, ekologisuus, estetiikka ja toimivuus

VM Karting Center tarjoaa monipuoliset palvelut yrityksille ja ryhmille. VM Karting Centerin asiakaskuntaan kuuluvat myös lapset ja lapsiperheet. Yritys järjestää mm. lapsille suunnattuja ajokouluja ja -leirejä. WC-tilat ovatkin suunniteltu huomioiden myös pikkuasiakkaat – lavuaarit on asennettu korkeudelle, joka on sopiva myös heille. Vessassakaan ei ole tylsää – hauskat vessakirjoitukset, vastavärit ja ajokypärän visiirin malliin muotoilut peilit tuovat ajoradan fiiliksen WC-tiloihin.

“Huono vessa on huonoa asiakaspalvelua, mutta hyvä vessa on hyvä brändikokemus ja hyvää asiakaspalvelua. Vessa on yksi ratkaiseva tekijä asiakaskokemuksessa – VM Karting Centerin positiivinen vessakokemus jää varmasti mieleen. Tältä vessareissulta palataan takaisin jatkamaan kilparadalle hyvällä meiningillä” Julia Kuhanen, Novosan Oy.

Mistä sitten alkaa vessakokemuksen parantaminen? Novosanin suunnittelija Sanna Lahtivesi antaa helpon vinkin: “Jos et ole aivan varma siitä, miten sinulla menee, kulje itse palvelupolkusi. Käy oman liiketilasi vessassa ja testaa. Jäikö sellainen tunne, että tänne tulee mieluusti uudemmankin kerran? Onko vessakokemus ainutlaatuinen, juuri sinun liiketilaasi sopiva?”

Vihreät valinnat vessoihin – ekologiset & kestävät materiaalit ja tuotteet

Toimivuuden ja ulkoasun lisäksi VM Karting Center halusi panostaa ekologisiin vaihtoehtoihin. WC-tiloista löytyvät vedettömät Urimat-pisuaarit, hiilineutraalit BlackSatino-annostelijat sekä vettä säästävät Conti+ ultra -hanat. Miesten WC-tilaan valittiin kaksi vedetöntä Urimat-pisuaaria, sillä ne ovat edullisia ja ekologisia – nyt kaksi Urimat-pisuaaria säästää vettä vessassa yhteensä keskimäärin 200 000 litraa vuodessa.


Cradle to Cradle™ -sertifikaatti on myönnetty valikoimamme BlackSatino-tuoteperheen annostelijoille, pehmopapereille, tuoksuille ja saippuoille. Julkisiin WC-tiloihin sopivat tuotteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista käyttäen sataprosenttisen vihreää energiaa.

Turvallisuus- ja laatutestatut Timkid-lastenhoitopöydät kiinnitetään seinään, joten ne eivät ole tiellä. Hoitopöydät mahtuvat myös hyvin pieneen tilaan tai esteettömään vessaan. Esteettömästä WC-tilasta löytyvät punaiset tukikahvat ja BlackSatino-vaatekoukut.


Yksityisyyttä pisuaarien uJo -väliseinällä, se mahtuu myös pieneen WC-tilaan. Umpilaminaatista valmistettu väliseinä kestää erittäin hyvin kulutusta ja kosteutta.

Hyvin suunnitellulla, hyvällä ja turvallisella vessakokemuksella on iso merkitys myös liiketoiminnalle. Jos kaipaat apua parempien ja toimivampien WC-tilojen suunnitteluun ja toteutukseen, ota yhteyttä Novosanin suunnittelutiimiin, vaikka heti.

Suunnitellaanko yhdessä erityisen upea WC?

VM Karting Centerin WC-tilat ovat erittäin ammattitaitoisesti tehty suunnittelusta toteutukseen. Lopputulos on aivan yksityiskohtia myöden meidän uuden modernin ilmeen näköinen. Asiakkailtamme kuultua: ”oletteko muuten nähneet kuin makeet nuo vessat?!” kertoo tyytyväisyydestämme kaiken. Isot suosittelut Novosanille!