Vedetön Urimat-pisuaari – ohjeita siivoukseen ja vinkkejä huoltoon

Urimat-pisuaarin siivousohje

Normaalin siivouskierron mukainen siivous:

 • Älä käytä vettä vaan ainoastaan valmiiksi sekoitettua MB ActiveCleaner -pesuainetta. Vesi ja virtsa yhdessä muodostavat virtsakiveä, joka putkistoon kertyessään aiheuttaa herkästi tukoksia ja hajuhaittoja.
 • Pyyhi pisuaarit ulko- ja sisäpuolelta ainoastaan MB ActiveCleaner -mikrobiologisella pesuaineella. Pesuaine sisältää saman bakteerikannan kuin hajulukko, ja nämä yhdessä estävät pisuaarin pintaan jäävän virtsan haisemisen.
 • Laimenna MB ActiveCleaner-pesuainetiiviste. Yleissiivouksen sekoitussuhde veden kanssa on 1:50 (20 ml litraa kohden), tehosiivouksessa 1:20 (50 ml litraa kohden). Pesuainepullon kyljessä yksi viivanväli on sopiva annos (50ml). 10L kanisterista annosteltaessa (25 ml annospumppu) 2 painallusta. Katso siivousohje videolta tai kysy lisää asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@novosan.fi. 

MB Active Trap -hajulukot ja MB ActiveCleaner -pesuaine pitävät Urimat-pisuaarit ja WC-tilasi hajuttomana

MB Active Trap-hajulukkojen käyttöikä on 7 000 – 8 000 käyttökertaa. 7 500 käyttökerralla laskettuna yhden käyttökerran hinta on 0,0044 €. Käytä pisuaarien päivittäisessä siivouksessa ainoastaan MB ActiveCleaner -tiivisteestä laimennettua pesuainetta. Mikrobiologinen pesuaine sisältää saman bakteerikannan kuin hajulukon saniteettikivi, ja nämä yhdessä mahdollistavat hajuttoman lopputuloksen.

Oikein huollettuna ja siivottuna vedetön Urimat-pisuaari on hajuton.
Muistathan, että hajuhaitat on aina syytä selvittää ei peittää – hajusteet eivät ratkaise pitkässä juoksussa todellista ongelmaa.

 

Urimat-pisuaarin hajulukon vaihto-ohje

Vaihda hajulukko, kun sininen mikrobiologinen kivi on liuennut pois ja punainen laippa sen alta tulee näkyviin. Hajulukko kestää noin 7000 käyttökertaa, keskimäärin 2-3 kk. Muistithan, että hajulukon vaihdon yhteydessä vettä saa käyttää ohjeistuksen mukaisesti. Katso ohje videolta tai kysy lisää asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@novosan.fi.

Novosan MB-ActiveTrap -hajulukot
Tarkista MB ActiveTrap -hajulukko ja vaihda se, kun sininen mikrobiologinen kivi on liuennut pois.

Ongelmia? Tarkista ensin nämä!

Pisuaari ei vedä:

 • Tarkasta hajulukko.
 • Onhan hajulukon kuljetussuoja poistettu?
 • Onko hajulukon sisällä oleva membraani (*kumikieleke) kunnossa?
 • Nosta hajulukko pois ja kaada viemäriin vettä.
 • Mikäli viemäri ei vedä, jossain pidemmällä on tukos tai viemäri ei saa riittävästi ilmaa. Tarkasta ensiksi viemärin ilmanvaihto ja puhdista tämän jälkeen viemäri epäpuhtauksista. Yleinen tukoksia aiheuttava syy ovat myös huonot kaadot viemäreissä. Virtsa ei pääse etenemään ja yhdessä karvojen, roskan tai esim. viemäriin heitetyn nuuskan kanssa ne kerryttävät tukoksia.
 • Hajulukon alla oleva viemäröintikulho on tukossa. Tämä useimmiten johtuu siitä, ettei hajulukon vaihdon yhteydessä ole harjattu kulhoa kunnolla.

WC-tilassa haisee

 • Tarkasta lattiakaivon kunto. Onko vesilukko oikeaoppisesti paikallaan? Ovatko tiivisteet kunnossa? Onko lattiakaivossa vettä? Tulee muistaa, että vain vesi kaivossa ei kerro sen tiiviydestä. Kaivossa saattaa olla vettä, mutta kaivo voi olla pois paikaltaan tai rassaustulppa olla irti. Tällöin haju pääsee tilaan.
 • Tarkasta pisuaarin hajulukko. Hajulukon sisällä oleva membraani toimii sinettinä WC-tilan ja viemäriverkon välillä. Tarkasta, onko membraani kunnossa. Membraanin tulee olla samalla tasolla hajulukon pohjan kanssa. Mikäli näin ei ole, membraani on joko revitty irti tai se on joutunut hajulukon sisään.
 • Tarkasta WC-tilan viemäröinnit. Pisuaariviemäreiden sekä WC-istuinten viemäreiden tiivisteet voivat ajan saatossa hapertua ja näin päästää hajua WC-tilaan.
 • Tarkasta ilmanvaihto. Mikäli tilan ilmanvaihto aiheuttaa alipaineen, WC-tila alkaa hakea korvausilmaa viemäreistä. Ensimmäisenä kuivuu lattiakaivo ja tämän jälkeen käsienpesuhanojen vesilukot. Mikäli tila on alipaineessa, tulee esimerkiksi ulko-oven alle tehdä korvausilmaventtiilit. Ota yhteyttä, mikäli ongelmat eivät poistu.


*Membraani on kumikieleke, joka merkitty kuvaan keltaisella pisteviivalla.

Avainsanatpisuaari huolto, pisuaari puhdistus, vedetön pisuaari