Puhtautta mikrobiologiasta

Miten mikrobiologinen puhdistus toimii?

Perinteisesti bakteerien ajatellaan olevan hygienian pahimpia vihollisia. Mikrobiologisessa puhdistuksessa bakteerit nähdään eri valossa: yhteistyökumppaneina, ei vihollisina. Bakteerit valjastetaan puhdistamaan kylpyhuoneiden pintoja ja muita tiloja. Mikrobiologisten pesuaineiden teho perustuu likaa syöviin bakteereihin. Sen lisäksi, että ne puhdistavat tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristöä rasittamatta, ne myös poistavat hajuja ja haitallisten bakteerien kasvua pinnoilla.

Mikrobiologisen puhdistuksen teho perustuu bakteerien likaa syöviin ominaisuuksiin. Kun pinnat puhdistetaan mikrobiologisella pesuaineella, luodaan pintaan samalla hygieniaa ylläpitävä bakteerikanta. Mikrobiologinen pesuaine luo optimaalisen ympäristön sen itiöille tarjoamalla ravintoaineita yhdessä hapen ja veden kanssa. Hyödylliset bakteerit aktivoituvat sekoitettaessa mikrobiologista pesuainetiivistettä yhdessä hapen ja veden kanssa. Pesuainetta käytettäessä bakteerit syövät lian pois.

Hajunpoisto perustuu siis pesuaineen sisältämiin mikro-organismeihin, jotka tunkeutuvat syvälle pinnan alle esimerkiksi huokoisissa saumoissa, ja tuhoavat niihin kerrostuneiden orgaanisten jäämien aiheuttamat hajut. Jäljelle jää vain raikas tuoksu. Lisäksi mikrobiologinen puhdistusaine on tehokkuudestaan huolimatta ystävällinen sekä luonnolle että ihmiselle. Eikä kuormita vesistöjä.


Mikrobiologinen MB Active Cleaner -pesuaine sopii kaikille pinnoille.

Valitse kemikaalien sijaan mikrobiologinen vaihtoehto

MB Active Cleaner on pH-neutraali, biologinen ja vastuullinen puhdistusaine, joka soveltuu kaikille pinnoille niin märkätiloissa ja vessoissa kuin vaikkapa kiinteistöjen käytävä- ja porrastiloissa. Yksi ja sama tuoteperhe pintojen ja laitteiden yleis- /tehosiivoukseen mm. saniteettitiloissa, kylpyhuoneissa, käytäväalueilla ja rappukäytävissä, roska-astioissa ja -keräyspisteissä ja jopa kokolattiamattojen puhdistuksessa helpottaa ja nopeuttaa siivoustoimea. Riittoisuus 1 l -> 21 l pesuainetta.


MB Active Cleaner on pH-neutraali, biologinen ja vastuullinen puhdistusaine.

Vedettömät pisuaarit ja mikrobiologia

Pisuaarien mikrobiologinen puhdistus perustuu hajulukon saniteettikivestä irtoaviin bakteereihin. Virtsa vapauttaa kivestä bakteereita, jotka syövät epäpuhtauksia pisuaarien pinnalta ja myös putkistosta. Työnsä tehtyään bakteerit kuolevat tai vetäytyvät takaisin itiöasteelle.

Vedettömät Urimat-pisuaarit perustuvat kokonaisvaltaiseen konseptiin, jossa myös siivous toteutetaan mikrobiologista pesuainetta hyödyntäen. Puhdistusaineiden bakteerikanta syö likaa, estää haitallisia bakteereita leviämästä ja hoitaa putkistoa.

Vedettömyys edistää mikrobiologisesti puhdistettavien pisuaarien puhtautta. Tuore puhdas virtsa itsessään on steriili aine, ja perinteisissä urinaaleissa vesi itse asiassa ruokkii haitallisten bakteerien kasvua. Lue lisää, Vedetön Urimat-pisuaari – ohjeita siivoukseen ja vinkkejä huoltoon.

Vedetön pisuaari säästää vettä

Makeaa, puhdasta vettä on Suomessa tarjolla paljon eikä veden saatavuus ole täällä pullonkaula. Suomalaisten yritysten tuleekin kiinnittää huomiota muihin asioihin kuin pelkkään absoluuttiseen vesijalanjälkeen. Puhtaan veden säästäminen auttaa vähentämään energiankulutusta, kun veden pumppaamiseen kuluva energia vähenee ja jätevettä on käsiteltävänä vähemmän.

Päämääränä Suomen olosuhteissa tulee olla puhtaan hanaveden kulutuksen vähentäminen kotimaassa. Vedetön pisuaari on tehokas tapa säästää vettä. Lisäksi se on käytössä miellyttävä ja hygieeninen.

Avainsanatbiologinen pesuaine, hygienia, kemikaaliton, mikrobiologia, mikrobiologinen pesuaine, mikrobiologinen puhdistus, novosan, ph-neutraali pesuaine, urimat pisuaari, vedetön pisuaari