WC-vaunun sisätila. Tilassa on peilikaapit, kaksi WC-koppia, käsienpesualtaat ja kaksi kromista hanaa. Seinäpaneelissa on luontokuva.
Lähikuva WC-vaunun pesualtaista. Kuvassa näkyvät: peilikaapit, valaistut opasteet, kaksi lavuaaria, ja kaksi kromista hanaa.
Vedettömät Urimat-pisuaarit EcoPlus ja CompactPlus miesten vessassa. Kaksi valkoista Ujo-väliseinää rajaavat sinertävää tilaa.
WC-vaunun miesten vessa. WC-tilassa näkyvät hanat, käsienpesualtaat, Urimat-pisuaarit, väliseinät ja pala-peilikaappi.
WC-vaunu on ulkona, kiinnitettynä rekan taakse. WC-vaunun ovissa on kaksi opastekylttiä: gentlemen, ladies.

Novosan suunnitteli tyylikkään WC-vaunun Lassila & Tikanoja Ympäristöpalvelut Oy:lle.

Ketterästi liikkuva WC-vaunu matkustaa kesän tapahtumiin ja juhliin.

Novosanin L&T:lle suunnittelema WC-vaunu on liikkuva, kompakti ja yksinkertainen vessaratkaisu jokaiseen vessahätään. Pyörillä kulkevan WC-vaunun voi kuljettaa helposti ja nopeasti tapahtumiin, joista puuttuvat toimivat ja siistit ulko-WC-tilat. Lassila & Tikanoja Bajamaja® – ja Tapahtumapalvelut tuleekin vuokraamaan WC-vaunua yksityis- yritys- ja yleisötapahtumiin. Mikä parasta, kun WC-vaunu on tuotu paikalleen, on se heti valmis käyttöön. WC-vaunu vaatii toimiakseen vain 230 voltin sähköliitännän.

WC-vaunu on kestävä, toimiva ja korkealaatuinen VIP-tason asiakasvessa.

Suunnittelun lähtökohtana oli luoda vaunuun VIP-tason WC-tilat. WC-vaunusta löytyy oikeastaan kaikki, mitä mukavaan vessakokemukseen tarvitaan. Vaunun WC-tilat ovat siistit, kauniit ja siivottavat. Ketterästi liikkuvassa WC-vaunussa on saniteettitilat naisille ja miehille. Naisille on paikoitettu kolme WC-koppia ja miesten puolelta löytyy yksi WC-koppi sekä kaksi vedetöntä Urimat-pisuaaria väliseinineen.

”Oli mahtavaa päästä suunnittelemaan Lassila & Tikanojalle uutta liikkuvaa WC-vaunua. Näihin WC-tiloihin saimme juuri sen rauhallisen ja hieman ylellisen tunnelman mitä lähdimme hakemaan. Projekti onnistui todella hyvin ja seuraavia WC-vaunuja on tulossa suunnittelupöydälle syksyn mittaan”, kertoo Novosanin sisustusarkkitehti Julia Kuhanen.


WC-vaunu on nopea ja helppo siivota sekä ylläpitää.

Materiaalivalinnoissa suosimme kestäviä ja laadukkaita materiaaleja sekä kalusteita.

Uuden vaunu-WC:n luontoaiheiset seinäpaneelit sointuvat tilan murrettuihin sinertäviin ja lämpimiin sävyihin. WC-vaunun valaistus ja Conti+ ultra-hanat toimivat liiketunnistimilla. Kattomateriaaliksi on valittu kotimainen puinen sisustuspaneeli, jonka ympärillä kiertävät led-valonauhat. Novosanin valaistut pala-peilikaapit luovat avaruuden tuntua tilaan. WC-koppien ekologiset sekä pehmeälinjaisesti muotoillut BlackSatino-annostelijat ja seinäkoukut sopivat sisustukseen kuin vessaharja koteloon.


Ekologiset sekä pehmeälinjaisesti muotoillut BlackSatino-annostelijat.

Temppeliaukion kirkolle toteutettu vessakontti sai seuraajan – pyörillä liikkuvan WC-vaunun.

Lassila & Tikanojan kanssa yhteistyössä toteutetun vessakontin pilottihanke konkretisoitui noin vuosi sitten, kun Novosan Oy suunnitteli ensimmäisen vessakontin Temppeliaukion kirkolle. Temppeliaukion kirkko on suosittu turistikohde, jossa vierailee lähes miljoona kävijää vuodessa. Suuret kävijämäärät kuormittivat kirkon WC-tiloja sekä aiheuttivat ylimääräisiä jonoja rakennuksen eteen. Temppeliaukion kirkon ulkopuolelle sijoitettu vessakontti on pysyvä WC-tilaratkaisu, joka selvitti Töölön seurakunnan vessaongelman.

Novosan on Suomen ainoa julkisten WC-tilojen suunnitteluun ja toteuttamiseen erikoistunut yritys. Lassila & Tikanojalle toteutetussa uudessa WC-vaunussa näkyy Novosan Oy:n saniteettialan erikoisosaaminen ja innovatiivisuus. Novosan Oy vastasi WC-vaunun tilojen suunnittelusta ja toteutuksesta.

Kysy lisää WC-vaunuista tai Novosanin WC-tilasuunnitteluun liittyvistä ratkaisuista.

Lassila & Tikanoja Bajamaja® – ja Tapahtumapalvelut vuokraa ja ylläpitää WC-vaunua. WC-vaunua vuokrataan yksityistilaisuuksiin, yritys- ja yleisötapahtumiin. WC-vaunun voi vuokrata vähintään 1 tunniksi ja korkeintaan koko viikonlopuksi (pe-su). Pidemmistä vuokra-ajoista voidaan myös sopia erikseen.

Lisätietoja:
Mika Paananen
Puh. +358(0) 50 337 9343
mika.paananen@lassila-tikanoja.fi

Lassila & Tikanoja Bajamaja® – ja Tapahtumapalvelut
Kaasutintie 12
00770 Helsinki

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 751,9 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 100 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.