Luontokeskus Haltia.
Miesten WC:n sisäänkäynti. Läpinäkyvässä kyltissä on symbolinen mieshahmo. Kyltissä lukee WC ja kyltti on merkitty myös pistekirjoituksella.
Novosan Urimat-pisuaarit

Suomen luontokeskus Haltian pisuaarit puhuttavat Espoossa

Luontokeskus Haltia sai vettä- ja energiaa säästävät asiakasystävälliset vessaratkaisut tiloihinsa.

Suomen Luontokeskus Haltia esittelee upeissa tiloissaan Suomen luontoa ja kansallispuistoja. Ekologinen, puusta rakennettu keskus on paikka, jossa ihminen ja luonto kohtaavat. Haltian WC-tiloihin toivottiin vettä- ja energiaa säästäviä huippumoderneja ratkaisuja. Haltia-keskuksen johtaja Timo Kukko kiinnostui Novosanin muovisista pisuaareista kuultuaan niiden olevan käytössä jopa kestävämpiä kuin perinteiset posliinilaitteet.

Huolto toimettomana

”Toimivatko ne? No miten vedetön vessa toimii? Mitenkäs hajuhaitat? Entä toimintavarmuus?” Muun muassa nämä asiat mietityttivät Luontokeskuksen johtoa ja huoltohenkilökuntaa. Kun huollon kokemuksia tiedusteltiin, totesivat he olleensa vedettömien pisuaarien osalta täysin vailla töitä. Laitteiden käyttöönotto kävi Novosanin opastuksella helposti, eikä pisuaareissa ole ilmennyt lainkaan ongelmia asennuksen jälkeen.

Yleisövessojen ovet käyvät luontokeskuksessa tiuhaan, mutta huoltohenkilöillä on asiaa käymälöihin entistä harvemmin. Kun huollolta tiedusteltiin kokemuksia uusista vedettömistä käymälöistä, totesivat he olleensa niiden osalta täysin vailla töitä. Laitteiden käyttöönotto kävi Novosanin opastuksella helposti, eivätkä pisuaarit ole tarvinneet lainkaan huoltoa asennuksen jälkeen. Onneksi muualla keskuksessa riittää vielä huoltotöitä.

Digitaaliset näytöt – viisastu vessakäynnillä

Novosanin toimittamien Urimat-pisuaarien koteloinnissa on asiakkaille suunnattu digitaalinen näyttö. Haltiassa näytöt kertovat asiakkaille, mikä vaikutus vedensäästöllä on koko rakennuksen energiatehokkuuteen. Samalla näytöllä kävijälle voidaan myös esimerkiksi mainostaa paikallisia patikointikohteita. Kukon mukaan modernit pisuaarit tarjoavat mukavasti jutun juurta Haltian asiakkaille.


Urimat-pisuaarit CompactPlus ja EcoPlus ovat saatavissa mainosnäytöllä. Videonäytöllä kävijälle voidaan kertoa myös luontokeskuksen tulevista tapahtumista, Nuuksion vaellusreiteistä tai vaikkapa säästä.

Epäröinti selätettiin vertailemalla

Suomen Luontokeskus Haltiassa vierailee vuosittain yli 60 000 kävijää. Vedettömien pisuaarien kestävyys ja huollettavuus mietityttivät aluksi, mutta vertailtuaan niihin jo siirtyneiden kohteiden kokoluokkia omiin tarpeisiinsa, Kukko vakuuttui niiden soveltuvan hyvin myös Haltian kokoiseen keskukseen. Yleisissä vessoissa kestävyys on usein isoin huolenaihe. Perinteiset pisuaarit valmistetaan posliinista, kun taas Urimat -pisuaarit tehdään samasta materiaalista kuin esimerkiksi moottoripyöräkypärät – ne tosiaan ovat siis jopa kestävämpiä kuin posliinilaitteet. Kukon mukaan Urimat-pisuaareja kelpaa suositella, sillä ne helpottavat käymälöiden huoltoa ja pienentävät käyttökustannuksia tuntuvasti.

Jos etsit luotettavaa toteuttajaa yleisökäymälän remonttia varten, ota yhteyttä vaikka jo tänään ja pyydä tarjous.

Tutustu myös Novosan huolenpitosopimukseen ja huoltopalveluihin.

Katso myös video: Novosan Oy. Menestystarina Luontokeskus Haltia.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tuotteista ja toimituksesta saat asiakaspalvelustamme:

puh. 09 478 922 31
ma–pe 9–17