Oikein huollettu Urimat-pisuaari ei haise

Vedettömät Urimat-pisuaarit EcoPlus ja CompactPlus miesten vessassa. Kaksi valkoista Ujo-väliseinää rajaavat sinertävää tilaa.
Oikein huollettuna ja siivottuna vedetön Urimat-pisuaari on hajuton.

Miksi pisuaari haisee? Syynä on usein pisuaarimatto.

Markkinoilla on myynnissä tuoksuvia pisuaarimattoja. Tuotteet lupaavat nopean ratkaisun miesten vessassa pisuaarien hajunpoistoon ja tukoksien estoon. Urimat-pisuaarien toiminta perustuu mikrobiologiaan ja äärimmäisen tiiviiseen hajulukkoon. Vedettömään pisuaariin ei kuulu laittaa hajumattoa – oikein huollettuna ja siivottuna laite on hajuton.

Pisuaarimattojen käyttöä ei suositella Urimat-pisuaareissa

  1. Urimat-vedettömien pisuaarien toiminta perustuu mikrobiologiaan ja äärimmäisen tiiviiseen hajulukkoon. Pisuaarimaton entsyymikiekosta liukenevat aineet estävät pisuaarin mikrobiologisen toiminnan. Seurauksena voivat olla hajuhaitat ja pahimmassa tapauksessa putkien tukkeutuminen.
  2. Pisuaarimatto kerää todella suuren määrän likaa itseensä sekä pisuaarin pohjalle, hajulukon päälle, mikä johtaa hajulukon tukkeutumiseen ja hajuhaittoihin.
  3. Pisuaarimattoa ei ole suunniteltu käytettäväksi Urimat-pisuaarin pohjalla, hajulukon päällä. Matto ei asetu tasaisesti pisuaariin pohjalle ja näin pisuaarista päätyy roiskeita pisuaarin ulkopuolelle. Roiskeet aiheuttavat hajuhaittoja WC-tilaan ja lisäävät siivouksen tarvetta.
  4. Usein ajatellaan, että mikäli WC-tilassa haisee, voidaan ongelma ratkaista hajumatoilla. Tärkeintä on kuitenkin se, että hajunaiheuttaja etsitään, sitä ei yritetä peitellä. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat huolto- ja muut toimenpiteet.
  5. Pisuaarimatot ovat ylimääräinen kuluerä

Novosan on Suomen ainoa julkisiin WC-tiloihin erikoistunut yritys ja haluamme auttaa WC-tilojen hoitoon tai laitteisiin liittyvissä kysymyksissä sekä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Meiltä saat selkeät ohjeet pisuaarien siivoukseen ja huoltoon liittyen sekä siivoustoimelle tietoa tai koulutusta. Tavoitteemme on, että WC-tilanne palvelevat asiakkaitanne aina parhaalla mahdollisella tavalla!


Pisuaarimattoa ei ole suunniteltu pisuaarin pohjalle tai hajulukon päälle, joten matto ei asetu oikein pisuaariin.


Pisuaarimattojen käyttö kerää todella suuren määrän likaa pisuaarin pohjalle.

Pisuaarien siivous- ja huolto-ohjeet

Tutustu tarkemmin Urimat-pisuaarien hoito ja huolto-ohjeisiin sekä huolenpitoesitteeseemme. Huolenpitoesitteestä löydät hyvät vinkit ja ohjeet WC-tilan kunnossapitoon. Lue mitkä asiat pitää tarkistaa, jos pisuaari on tukossa tai WC-tilassa haisee epämiellyttävästi. Voit myös ladata alta siivousohjeistuksen vedettömille Urimat-pisuaareille sekä hajulukon vaihto-ohjeet vedettömille pisuaareille.

Novosan ladattavat esitteet ja ohjeet:

Kaipaatko vessa-asiantuntijan osaamista projektiisi? Me autamme mielellämme – meidän työpaikkammehan on vessa. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.