Uutta Urimatilta! Ceramic C2 CS – puhdistusjärjestelmällä varustettu vedetön pisuaari

Tuoteuutuus! URIMAT Ceramic C2 CS – puhdistusjärjestelmällä varustettu vedetön pisuaari – maailmanlaajuisesti patentoitu innovaatio, joka helpottaa siivoustoimen työtä

Valtavan kuormituksen kohteena olevat julkiset WC-tilat vaativat siivoustoimelta paljon aikaa ja huolenpitoa.

Novosan on Suomen ainoa julkisiin vessoihin – aina suunnittelusta elinkaaren aikana tarvittaviin tuotteisiin ja palveluihin – erikoistunut yritys. Meidän vessa-asiantuntijoiden työpaikkahan onkin kirjaimellisesti vessa. Novosan pyrkii etsimään keinoja WC-tilojen ongelmakohtiin. Olemme kiertäneet vajaat 14 vuotta julkisia WC-tiloja, etsineet ratkaisuja asiakkaiden käyttöön ja selvittäneet tuhansia kiinteistöjen näihin tiloihin liittyviä ongelmia.

Harvoin vessakäynnillä asiakas tulee pohtineeksi, kuinka kovan kuormituksen kohteena saniteettitilat ovat. Esimerkiksi kauppakeskusten ja huoltoasemien WC-tiloissa saattaa ruuhkaisimpina päivinä vierailla useita tuhansia ihmisiä. Tämä johtaa automaattisesti siihen, että tilat aiheuttavat usein suureen haasteen kiinteistön siivous- ja huoltotoimelle. Ajoittain siivoukseen varattu aika ei yksinkertaisesti riitä työn hoitamiseen toivotulla laatutasolla, vaikka siivoushenkilöstö tekee varmasti parhaansa.

Novosanilla tämä ongelma on tunnistettu jo heti yrityksen alkutaipaleelta ja aiheeseen liittyen on käyty tuhansia keskusteluja siivous- ja huoltotoimen henkilöiden kanssa. Tämän palautteen pohjalta pyrimme aina etsimään toimivia ratkaisuja, joiden avulla helpotamme asiakkaidemme arkea.

Tuoteinnovaatio URIMAT Cleaning System – helppoutta siivoustoimen arkeen

Urimatin vedettömät pisuaarit ovat hyvin tuttu näky kotimaan vessoissa. Yksi vedetön pisuaari säästää keskimäärin 100 000 litraa vettä vuodessa ja urinaalien siivous hoituu ympäristöystävällisesti mikrobiologisella puhdistusaineella. Nyt tuoteperheeseen on lanseerattu uusi Urimat CS – Cleaning System – järjestelmä, joka tukee entisestään siivoustoimen työtä. Urimat CS on maailmanlaajuisesti patentoitu puhdistusjärjestelmä, joka annostelee mikrobiologista pesuainetta ennalta ohjelmoiduin väliajoin urinaalin kulhon pinnalle. Vedetön pisuaari pysyy CS-järjestelmän ansiosta puhtaana ja hygieenisempänä pidempään kovankin vessakäytön kohteissa ja vähentää näin omalta osaltaan siivoukseen tarvittavaa aikaa.


MB ActiveTrap CS-hajulukon kuvun sisällä on LED-valo, joka kertoo laitteen tilan.

Miten automaattinen puhdistusjärjestelmä toimii?

Urimat Ceramic C2 CS -vedetön pisuaari eroaa jo tutuksi tulleesta versiostaan siten, että siinä järjestelmän koneisto yhdistää pesuaineen syötön hajulukon kanssa. MB ActiveTrap CS korvaa laitteessa tavallisen MB ActiveTrap-hajulukon. Hajulukko asennetaan pisuaarin kulhon pohjalle sille tarkoitettuun aukkoon. MB ActiveCleaner CS -pesuainepullo kierretään puolestaan sille tarkoitettuun pidikkeeseen pisuaarin alta vain parilla käden liikkeellä.

Uudenlaisen, patentoidun hajulukon päällä on suutin, joka sumuttaa säännöllisin väliajoin mikrobiologista pesuainetta suoraan pisuaarin kulhon pinnalle, mistä se valuu edelleen hajulukkoon ja sieltä viemäriin. Näin mikrobiologisen pesuaineen bakteerikanta hoitaa sekä pisuaarin pintaa että viemäriputkia. Järjestelmä on siis kuin pisuaarin oma “pesukone”.

MB ActiveTrap CS-hajulukon kuvun sisällä on lisäksi LED-valo, joka kertoo siivoustoimelle laitteen tilan. Kun vihreä valo syttyy, osoittaa se, että järjestelmä on käyttövalmis. Ohjelmoitava puhdistusohjelma käynnistyy automaattisesti valittuna ajankohtana. Punainen LED-valo puolestaan ilmoittaa, että MB ActiveCleaner CS -pesuaine on lopussa.

Uusi puhdistusjärjestelmä vähentää merkittävästi pisuaarien siivoukseen tarvetta ja pisuaarin sisäosa pysyy puhtaana ja raikkaana pesuaineen säännöllisen käytön ansiosta. Kuluja ja aikaa säästyy. Pisuaarin sisä- ja ulkopinta suihkutetaan ja pyyhitään kevyesti tutulla MB ActiveCleaner-pesuaineella siivouksen yhteydessä.

MB-ActiveCleaner CS –pesuaine

MB ActiveCleaner CS on mikrobiologinen, ph-neutraali pesuaine. Valmiiksi sekoitettu pesuaine pitää pisuaarin pinnat tehokkaasti puhtaana ja ehkäisee kalkin ja lian muodostumista putkiin. Pesuaine poistaa orgaanisen aineen hajotessa syntyvät epämiellyttävät hajut ja ehkäisee viemäriputkien tukoksia. Pesuaine sopii uuteen Urimat CS-puhdistusjärjestelmään. Pesuaineessa on miellyttävä tuoksu – se on dermatologisesti testattu kemikaaliton tuote, joka ei kuormita ympäristöä.

Miten mikrobiologinen puhdistus toimii?

Perinteisesti bakteerien ajatellaan olevan hygienian pahimpia vihollisia. Mikrobiologisessa puhdistuksessa bakteerit nähdään eri valossa: yhteistyökumppaneina, ei vihollisina. Bakteerit valjastetaan puhdistamaan kylpyhuoneiden pintoja ja muita tiloja. Mikrobiologisten pesuaineiden teho perustuu likaa syöviin bakteereihin. Sen lisäksi, että ne puhdistavat tehokkaasti, turvallisesti ja ympäristöä rasittamatta, ne myös poistavat hajuja ja estävät haitallisten bakteerien kasvua pinnoilla.

Mikrobiologisen puhdistuksen teho perustuu bakteerien likaa syöviin ominaisuuksiin. Kun pinnat puhdistetaan mikrobiologisella pesuaineella, luodaan pintaan samalla hygieniaa ylläpitävä bakteerikanta. Hyödylliset bakteerit aktivoituvat sekoitettaessa mikrobiologista pesuainetiivistettä yhdessä veteen.

Hajunpoisto perustuu siis pesuaineen sisältämiin mikro-organismeihin, jotka tunkeutuvat syvälle pinnan alle, esimerkiksi huokoisissa saumoissa, ja tuhoavat niihin kerrostuneiden orgaanisten jäämien aiheuttamat hajut. Jäljelle jää vain raikas tuoksu. Lisäksi mikrobiologinen puhdistusaine on tehokkuudestaan huolimatta ystävällinen sekä luonnolle että ihmiselle, eikä kuormita vesistöjä.

Miten teillä pyyhkii? Testaa – kokemuksemme mukaan parhaat oivallukset syntyvät vessassa.
Haluatko tietää tuotteesta lisää? Ota yhteyttä. Novosan – ensiluokkaisten vessojen suunnittelu, toteutus ja ylläpito.

Avainsanatmiesten wc, pesujärjestelmä, pisuaari, pisuaarin pesu, saniteettitila, urimat pisuaari, urinaali, urinaalijärjestelmä, vedetön pisuaari, vedetön urinaali