Konttivessa matkasi Temppeliaukion kirkolle 5.5.2020

Temppeliaukion kirkolle avautuu 2020 ainutlaatuinen konttivessa turistien käyttöön

Temppeliaukion kirkko on suosittu turistikohde, jossa vierailee lähes miljoona kävijää vuodessa. Kirkolla ei ole ollut tarjota vierailijoilleen vessahelpotusta, sillä wc-tilat on jouduttu sulkemaan jatkuvasti kasvavan asiakasvirran aiheuttaman paloturvallisuusriskin vuoksi. Vessaan jonottavat vierailijat muodostivat ovelle ihmismuurin ja tukkivat siten poistumistiet.

Töölön seurakunta päätti korjata tämän puutteen tilaamalla kirkon ulkopuolelle kotimaiselta osaajalta konttivessan. Konttivessa on nyt tuotu paikalleen ja on valmis käyttöön heti, kun matkailijoita kirkkoon taas saa bussikuljetuksin saapua.

Novosan Oy vastaa wc-kontin suunnittelusta ja Lassila & Tikanoja Oy sen toteutuksesta, vuokrauksesta ja ylläpidosta. Yhteistyössä on ollut mukana merkittävä määrä suomalaista huippuosaamista niin materiaaleissa kuin kalusteissa.

Novosanille tämä moderni ja ainutlaatuinen ratkaisu Temppeliaukion kirkon vessaongelmaan on heidän erikoisosaamisensa taidonnäyte. Novosan on Suomen ainoa julkisten wc-tilojen suunnitteluun ja toteuttamiseen erikoistunut yritys.

–Meistä oli mahtavaa päästä ideoimaan ja toteuttamaan uudenlaista vessaratkaisua Helsingissä vieraileville turisteille. Lähdimme haastamaan kaupungin tarjoamia citykäymälöitä. Suunnittelimme tilavamman ja yksinkertaisemman vessaratkaisun, joka palvelee kirkon suuria kävijämääriä, kertoo sisustusarkkitehti Julia Kuhanen Novosanilta.

–Halusimme luoda kirkossa vieraileville turisteille ja kaupunkilaisille mahdollisimman mukavan ja turvallisen vessakokemuksen, joka kestää myös aikaa, kertoo Novosanin sisustussuunnittelija Sanna Lahtivesi.

Suunnittelun lähtökohdat

Suunnittelutyön lähtökohtana olivat mobiilivessan siivottavuus, ylläpito, käyttömukavuus ja kotimaisuus. Materiaalivalinnoissa Novosanilla suositaan ympäristöystävällisiä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja kalusteita.

Yhteistyössä on mukana mittava määrä eri osa-alueiden huippuosaamista:
Arazzo Oy, Epäsuoravalo Oy, Hansgrohe Oy, Halax Oy, Lassila & Tikanoja Oy, PP-tuote Oy, Siparila Oy, TJT-kaluste Oy, Woodio Oy.

Tekevälle sattuu 😉 Miesten puolen ovitekstiin jäi kirjoitusvirhe, joka korjataan mahdollisimman pian.