Sosiaalisen etäisyyden, käsienpesun ja yskimishygienian lisäksi yksi mahdollinen tapa ehkäistä virusten ja muiden pöpöjen leviämistä on pintojen desinfiointi paikoissa, joissa kosketusta on mahdotonta välttää. Tällaisia paikkoja on runsaasti esimerkiksi ruokakaupoissa. 

On ruokakauppoja, joissa ostoskärryjen aisat puhdistetaan jokaisen käytön jälkeen, mikä on hyvin työintensiivistä eikä kaikkialla mahdollista. Yksi tapa välittää asiakkaistaan on antaa heille mahdollisuus puhdistaa pinnat itse. Tähän tarvitaan helposti saatavilla olevia, helppokäyttöisiä ja laadukkaita puhdistusaineita ja -papereita.

Maailman paras ruokakauppa huolehtii asiakkaistaan

Maailman parhaan ruokakaupan tittelin kansainvälisessä kisassa viime syksynä voittanut Järvenpään Citymarket on toiminut näin. Kauppa päihitti kuusi muuta finalistia ja oli finaalin ainoa kauppa Pohjoismaista. Voitto perustui asiakaslähtöisyyteen ja innovatiivisuuteen. Ostoskokemus on ainutlaatuinen ja asiakkaista huolehditaan erityisellä tavalla.

Ei siis ole ihme, että myös hygienia on tässä kaupassa hyvällä mallilla. Tehostetun siivouksen lisäksi asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus itse vaikuttaa kosketuspintojen puhtauteen käyttämällä tarjolla olevia puhdistusaineita ja -välineitä. Myymälässä on myös käsidesiä tarjolla useissa paikoissa.

Desinfiointiaineet ja -välineet kauppias Markku Hautala hankki julkisiin wc-tiloihin erikoistuneelta Novosanilta pakettina, johon kuuluu desinfiointiaine annostelijoineen, käsipyyheannostelija papereineen ja roska-astia.

Asiakaspalautteita K-CM Järvenpäästä:

”Muissa kaupoissa ei ole tämmöistä tarjolla, hienoa että Järvenpään Citymarketista löytyy!”

”Kyllä täällä osataan huomioida asiakas aina parhaalla mahdollisella tavalla.”

 ”Minusta on hyvä, että saan itse pyyhkiä ostoskärryn aisan. Se on silloin varmasti desinfioitu.”

”Ihanaa, että kauppias huomioi meidän asiakkaiden turvallisuuden. Tämä on pieni, mutta tärkeä juttu saada desinfioida ostoskärryjen aisa.”

Riittääkö perussiivous virusaikana?

Novosanin toimitusjohtaja Hanno Airaksen mukaan asiakkaiden käytössä oleva desinfiointipaketti on tautiaikana hyvä lisä iltaisin tehtävälle perussiivoukselle. Lisäksi iltaisin tai öisin tehtävä siivous tapahtuu asiakkaan näkymättömissä. Vaikka pinnan desinfiointi ei viruksen leviämiseen vaikuttaisikaan, tarjoaa se asiakkaalle turvallisuuden tunteen ja mielenrauhan ostosten ajaksi.

–Olen nähnyt kaupoissa, kuinka asiakkaat pyyhkivät kärryjen aisoja omalla desinfiointiaineellaan, mutta onhan se hyvää asiakaspalvelua tarjota pintojen puhdistukseen välineet kaupan puolesta, Airas toteaa.

Katso lisää:

Kurkkaa videot kuinka helppokäyttöisiä pintojen desinfiointituotteet ovat: