Kalusteiden väärät korkeudet johtavat kuormittaviin työasentoihin. Turhaa kurottelua ja nostelua voi välttää oikeilla apuvälineillä ja parantaa näin työskentelyergonomiaa sairaaloissa ja päiväkodeissa. Novosanin Timkid -lastenhoitopöytä hissinostimella on juuri tällainen ratkaisu. Sen avulla jokainen työntekijä voi säätää hoitopöydän korkeuden itselleen sopivaksi.

Novosanin valikoimaan kuuluvaan Timkid-lastenhoitopöytään saa sähköisesti toimivan Hiiwi-hissinostimen.

Nostimen ollessa alimmassa asennossaan taaperoikäinen lapsi voi kiivetä siihen itse, jonka jälkeen hoitaja voi helposti nappia painamalla säätää pöydän korkeuden itselleen sopivaksi. Ratkaisu säästää hoitajien selkää niin päiväkodeissa kuin sairaaloissakin, kun lapsia ei tarvitse nostella itse.

  • Novosanin maahantuomat TimKid -lastenhoitopöydät valmistetaan Saksassa. Niiden materiaalina käytettävä puu on peräisin vastuullisen metsänhoidon mukaisesti hoidetuista metsistä ja aina FSC-sertifioitua*​.
  • Kestävä korkeapainelaminaatti on materiaalina myös hygieeninen, sillä se ei tarjoa bakteereille kasvualustaa.
  • Vaihdettavissa hoitoalustoissa käytetään synteettistä nahkaa, joka hylkii tehokkaasti öljyjä ja rasvaa.
  • Hoitopöytien avaaminen ja sulkeminen on helppoa, ja pöydän voi myös asentaa ergonomisesti kunkin tarpeisiin sopivalle korkeudelle.
  • Hoitopöydät soveltuvat erityisen hyvin käyttöön sairaaloissa ja päiväkodeissa. Ne ovat hygieenisiä ja kestäviä.
  • Hissinostin vie syvyyssuunnassa 11 cm ja itse pöytä mallista riippuen 20-25 cm. Seinälle taitettuna pöytä vie siis varsin vähän tilaa, suunnilleen keittiön yläkaapin verran.

Novosan TimKid -pöydät soveltuvat erityisen hyvin käyttöön sairaaloissa ja päiväkodeissa. Ne ovat hygieenisiä, kestäviä ja vievät seinälle taitettuna vain vähän tilaa.

Pöytiä onkin Tampereen yliopistollisella sairaalalla käytössä jo useita.

”Lastenhoitopöydät täyttivät kaikki odotuksemme. Pinnat ovat helposti puhdistettavat, pöytä on helppo käyttää ja myös esteettisesti kaunis. Käyttökokemuksellamme tiedän, että valinta Novosan TimKid -lastenhoitopöytien osalta osui nappiin”, kuvaili kokemuksiaan lasten- ja nuortensairaalan toiminnallinen projektipäällikkö Kirsi Arvonen, TAYS.

Katso lisää Novosan TimKid-lastenhoitopöydistä.

Katso lisää Hiiwi-hissinostimesta.

*) FSC on lyhenne sanoista Forest Stewardship Council eli Hyvän metsänhoidon neuvosto. Se on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioonottavan, sosiaalisesti vastuullisen ja taloudellisesti kannattavan metsänhoidon puolesta. (lähde: WWF)