ABB Pitäjänmäki – mittavaa vedensäästöä ja hajuttomuutta

Vedensäästöä teollisuuteen – Pitäjänmäessä huoltomies hymyilee jälleen

Vedettömät pisuaarit ja vettä säästävät Neoperl-suuttimet vähensivät huomattavasti vedenkulutusta ja wc-tilojen ongelmia ABB:n Pitäjänmäen tiloissa Helsingissä.

Mitattavaa vedensäästöä tehdaskeskittymässä

Pitäjänmäen teollisuusalueella sijaitsee yksi sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä ABB:n Suomen tehdaskeskittymistä. Kiinteistöjen joukossa kohoaa Tellus-talo, joka pitää sisällään pysäköintikerroksia ja toimistotiloja – sekä lukuisia vedettömiä pisuaareja.Tellustalon asiakastilojen vessoissa oli aikaisemmin jatkuvia ongelmia. Ikävien hajuhaittojen lisäksi vedelliset pisuaarit tukkeutuvine putkistoineen työllistivät huoltomiestä turhan usein. Ongelmiin löydettiin nopea ja helppo ratkaisu, ja samalla siirryttiin kuin huomaamatta tiukalle vedensäästölinjalle. ”Tehdasrakennusten ja Tellus-talon yhteenlaskettu veden kuukausikulutus on toteutettujen säästötoimenpiteiden ansiosta pienentynyt vuoden takaisesta lähes 1000 m3”

Ratkaisun tarjosi Novosan

Projektipäällikkönä Pitäjänmäen ABB:llä työskentelevä Tommi Lindholm törmäsi Novosaniin asioidessaan erään ostoskeskuksen miestenvessassa. Pisuaarin ohesta löytyvä yrityslogo johdatti hänet soittamaan Novosanille. Novosanilta tultiin esittelemään vedettömän pisuaarin toimintaa mallikappaleen kera. Yhteistyö käynnistettiin asentamalla asiakaskäymälöihin ensin kokeeksi 4 Urimat-pisuaaria. Noin vuoden koekäytön jälkeen, keväällä 2014, kaikki kohteen noin 50 pisuaaria vaihdettiin vedettömiin. Lisäksi Tellus-talon hanoihin asennettiin Neoperl-vedensäästösuuttimet.

Huoltomies kiittää ja hajut hävisivät

Vedettömien pisuaarien hyötyjä on Lindholmin mukaan erittäin helppo nimetä. Niitä ovat:

  • Vedensäästö
  • Hajuttomuus
  • Huollon helppous

Urimatit eivät ole vaatineet huoltomieheltä yhtä ainoaa korjauskertaa. Lindholm kiittelee myös yhteistyötä Novosanin kanssa:”Kaikki sujui alusta asti mutkattomasti. Novosan on nuorekas firma, jonka tuotteet toimivat kuten luvattiinkin. Suosittelen ehdottomasti muillekin ripeää vaihtoa vedettömiin pisuaareihin.”

Vedensäästö näkyy vertailuissa

Tehdasrakennusten ja Tellus-talon yhteenlaskettu veden kuukausikulutus on pienentynyt lähes 1000 m3. Merkittävä osa säästöistä on syntynyt Novosanin tuotteilla. Vertailuarvona on käytetty huhti- ja toukokuun vedenkulutusta vuosina 2014-2015.

Aloita vedensäästö yrityksessäsi: kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Tutustu myös Novosan huolenpitosopimukseen ja huoltopalveluihin.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tuotteista ja toimituksesta saat asiakaspalvelustamme:

puh. 09 478 922 31
ma–pe 9–17